tiistai 17. tammikuuta 2017

MUUMIT

Muumit

Muumit ovat kuuluisia suomalaisia satuhahmoja, jotka ovat keksinyt suomenruotsalainen Tove Jansson. Muumeissa seikkailevat:

Kuvahaun tulos haulle muumit Muumipeikko, Niiskuneiti, Nipsu, Nuuskamuikkunen, Hemuli, Mörkö, pikku Myy, Muumimamma, Muumipappa, Vilijonkka, Tiuhti, Viuhti, Hattivatit, Aliisa, noita, taikuri, Haisuli, Piisamirotta, Niisku, Tuutikki, poliisimestari jne.

Muumit kertoo Muumipeikosta ja hänen ystävistään, ja perhestään.  Ensimmäiset muumikirjat tulivat suosioon 1940-luvulla. Muumit kirjoitettiin ensin ruotsiksi. Vuonna 1933, Tove laittoi ensimmäisiä töitään esille.

Kuvahaun tulos haulle tove jansson

Tove Jansson 

Tove Jansson syntyi vuonna 1914 Helsingissä. Hänen kansalaisuus oli suomalainen, mutta hänen äidinkielensä oli ruotsi.  Äitinsä innoittaman Tove aloitti kuvittamisen jo nuorena. Hän julkaisi ensimmäisen piirroksensa 14-vuotiaana. Ajatus muumeista syntyi hänen päässään jo 1930-luvun alkupuolella.  Hän kirjotti ensimmäisen muumikirjansa, Muumit ja suuri tuhotulva, mutta sitä ei huomattu  maailmansodan jälkeisillä kirjamarkkinoilla, mutta hän aloitti kuitenkin uuden muumikirjan kirjoittamisen heti. Mutta nyt muumit ovat suosittuja ympäri maailmaa. Tove Jansson kuoli 2001 kesäkuussa.  
Kuvahaun tulos haulle muumit




Lähteet: Wikipedia, 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti